november 2019

Als je, zoals wij, tijdens de reis mensen aan boord krijgt dan laat je die natuurlijk een tas vol reserve-onderdelen en eten meenemen. Wij betalen de kosten voor de extra koffer en iedereen blij. Tenzij het reisplan verandert.

Het plan is om Jesse en Senne op Sal op te halen en voordat we de grote plas oversteken nog een paar Kaapverdische eilanden te bezoeken. De reparatie van het schroefaslager gooit echter roet in het eten. Wij varen rechtstreeks naar Sao Vicente en de jongens moesten een binnenlandse vlucht van Sal naar Sao Vicente nemen. Dat lukt en ze hebben zelfs een hotelletje voor de (korte) nacht geboekt. So far, so good. Alleen, bij de binnenlandse vlucht mag je maar 1 stuk ruimbagage per persoon meenemen. Geen extra koffer met reserve-onderdelen en eten dus. De grondstewardessen zijn niet te vermurwen, maar op het laatste moment lukt het de jongens toch om de tas mee te krijgen. Kosten? De laatste 45 euro die ze nog cash bij zich hadden!